Spotkanie animatorów z całej Polski w Lublinie

To dla nas bardzo ważne spotkanie, dlatego nie mogło się tak wydążyć by Nas tam nie było…. Animacja, Animacja i jeszcze raz Animacja!!!!

Dwa grudniowe dni w Lublinie zostaną poświęcone animacji: 12 i 13 grudnia 2016 roku ponad 200 animatorów kultury z całej Polski spotka się, aby dyskutować, wymieniać się pomysłami i technikami pracy, zaczerpnąć porad ekspertów oraz wziąć udział w warsztatach.

Tematem tegorocznej, szóstej edycji Ogólnopolskiej Giełdy Projektów są działania międzypokoleniowe. Wydarzenie otworzy wykład i spotkanie z brytyjskim ekspertem ds. programów międzypokoleniowych, Alanem Hattonem-Yeo pod hasłem „Perspektywa międzypokoleniowa w Europie: dlaczego jest dziś tak ważna?”.  Jak co roku, najważniejszym punktem programu będzie prezentacja 20 wybranych przedsięwzięć przez ich autorów.

Drugiego dnia można będzie wziąć udział w licznych warsztatach i konsultacjach z ekspertami. Kolejną nowością w programie wydarzenia jest sesja plakatowa, na której poznamy pozostałe projekty animacyjne zgłoszone w tym roku do naboru. Nie zabraknie również kulturalnych wydarzeń towarzyszących! Zobacz cały program wydarzenia.

Tegoroczna Giełda odbywa się w nowej instytucji Centrum Spotkania Kultur w Lublinie, przy Placu Teatralnym 1.